Koen Mulder, manager R&D

"Het werk heeft me echt positief verrast"

"Dat ik de verantwoordelijkheid zou gaan dragen voor zo’n uitdaging, had ik drie jaar geleden niet kunnen denken.”

Koen Mulder is manager R&D bij Goflow Technology. Hij is 27 jaar en woont in Utrecht, samen met zijn vriendin. “Een aardig stukje reizen, van en naar Sassenheim. Maar gelukkig heb ik een auto van de zaak, dat is wel zo comfortabel. In mijn vrije tijd rij ik graag met de mountainbike, op de Utrechtse Heuvelrug.”

Echt een mooi bedrijf

“Na afronding van de studie Industrieel Ontwerpen ben je een soort product engineer. Zo kwam ik hier drie jaar geleden binnen, als een van de eersten.” Van iedereen hier is hij het langste werkzaam. “Eigenlijk was het toen nog niks meer dan een prototype. Van daaruit werd het opgebouwd en inmiddels is dit echt een mooi bedrijf geworden.”

In coronatijd solliciteerde hij. Eerst wist Koen niet zo goed wat hij moest denken van het systeem. “Maar het werd echt steeds leuker. Er komt veel meer techniek bij kijken dan je zou verwachten. En je werkt natuurlijk aan een maatschappelijk goed doel. We houden ons alleen bezig met scholen en produceren gezondere lucht voor kinderen. Bovendien is het duurzaam, want inmiddels kunnen we energiezuinig verwarmen. Dus het werk heeft me echt positief verrast. Net als het gevoel dat je de afgelopen drie jaar hebt kunnen bijdragen aan de groei van Goflow. Een ander mooi aspect is dat je kunt meegroeien en ondertussen dingen bijleren, met vallen en opstaan.”

Het systeem is steeds stabieler geworden. “Eigenlijk is het nu een finaal concept. De laatste tijd ben ik vooral bezig met kleine dingetjes, finetunen. De focus ligt dan vooral op de dingen waarin Goflow echt het verschil maakt: de vloer en het plafond. Ventilatiesystemen kunnen andere bedrijven ook verzorgen, dus zo kan ons concept veel breder worden uitgerold.

Mensen met initiatief

Met personeel is er veel veranderd, vertelt Koen. “In het begin dachten we: iedereen aannemen en dan zien we het wel in de proefperiode. Dat kost veel tijd en energie. Nu kijken we vooral naar mensen die zelfstandig kunnen werken, aan wie je iets kan overlaten. Mensen met initiatief die dingen oppakken, zelf uitzoeken wat er gedaan moet worden en aankloppen als er ondersteuning nodig is. Natuurlijk proberen we iedereen goed te begeleiden, maar met een klein team gaat dat niet altijd.” Hij merkt het zelf ook. “Als je erbij bent vanaf het begin, heb je in zo’n kleine organisatie veel invloed op de invulling van het werk. Dat ik de verantwoordelijkheid zou gaan dragen voor zo’n uitdaging, had ik drie jaar geleden niet kunnen denken.”

Vanaf de start is hij productontwikkelaar: uitdenken en engineeren van nieuwe concepten. Maar ook implementatie, inclusief een deel kwaliteitscontrole. En natuurlijk ondersteunen bij technische problemen. Er zijn in de loop van de tijd R&D collega’s bijgekomen: drie productontwikkelaars en een quality engineer. “Overigens zie ik mezelf niet echt als een manager. Iedereen is ongeveer even oud. We doen het gewoon samen, daardoor zijn we ook een goed team.”

De dag van Koen

Zijn werkdag begint meestal in het magazijn. “Dan langs de productie en iedereen kort spreken. Gaat alles goed, zijn er problemen die ik moet weten of kan oplossen? Daarna ga ik naar kantoor en de planning van R&D doornemen. Een groot deel van de tijd werken we met ons ontwerpprogramma: producten uittekenen. Verder is het vooral testen, prototypes maken, meten en testopstellingen maken. Voor een compleet nieuw product dat interessant lijkt, of voor het aanpassen van iets bestaands als ze in de productie een probleem tegenkomen. Onze oplossingen zijn niet altijd makkelijk in de uitvoering. Dan ontwikkelen we een verbeterde versie.”

Koen heeft het zeker naar z’n zin. “Het is een mooie afwisseling: ongeveer 50% op kantoor en de rest van de tijd maak ik iets met m’n handen, doe ik iets of help ergens mee. In mijn rol heb je met iedereen te maken, ook bij de productie en de installatie. Overal en nergens dus, veel schakelen. Soms wat chaotisch, maar mij bevalt het.”

“Het allerleukste van iets ontwerpen en maken, is natuurlijk dat het echt gaat werken zoals jij bedacht hebt. Een prototype dat uiteindelijk een product wordt, geeft voldoening. Net als het oplossen van een terugkerend probleem bij de installaties, iets dat niet goed werkt.” Hij krijgt geen directe feedback van klanten. Al hoort Koen natuurlijk wel over leraren die vertellen dat ze vroeger hoofdpijn hadden en nu niet meer. “En vorig jaar, toen we één jaar lang in een school bezig waren. Bij de eindafrekening van het gasverbruik bleek dat we 70% voor ze hebben bespaard. Dat zijn positieve geluiden.”

Maatschappelijke bijdrage

Het motiveert hem. “Leuk hoor, om dingen te maken en te doen. Maar ik vind het ook belangrijk om een maatschappelijke bijdrage te leveren. Wij proberen het met nieuwe ontwikkelingen echt anders te doen, in de ventilatiemarkt die best conservatief is.” Na corona is er veel meer aandacht voor verbetering van ventilatie. De vraag groeit naar oplossingen zoals van Goflow.

Mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling ziet Koen vooral op de inhoud. “We hebben nog mooie plannen, zoals eigen warmtepompen en een ander soort vloersysteem. Het R&D team functioneert goed, daar hoeft van mij niet veel aan te veranderen. En verder zien we wel wat de toekomst brengt.”

Werken bij Goflow is voor hem vooral: afwisseling, eigen initiatief, flexibiliteit. “En saamhorigheid, we vormen een goed team. Iedereen in het bedrijf zet ook dat stapje extra, als het nodig is.”

Trots?

“Ja, op onze eerste opdracht: de Wassenaarse Herenwegschool. Vooraf had ik niet kunnen bedenken dat we daar met z’n allen zoiets zouden neerzetten. Het was soms afzien in de zomer. Maar terugkijkend ook een hele mooie tijd. Iedereen heeft daar een steentje aan bijgedragen.”

Dé tip van Koen voor als je bij Goflow wil komen werken: “Vraag veel, ga zelf op onderzoek uit en niet stilzitten. Er gewoon voor gaan!”

Werken bij Goflow Technology

Wil jij samen met ons gezellige team bijdragen aan de frisse-luchtbeleving van leerlingen en onderwijsmedewerkers?